Verklarende woordenlijst

Overboeking (contention ratio)
Er is sprake van overboeking wanneer bepaalde onderdelen van de aansluiting die gebruikt wordt voor de internettoegang worden gedeeld met meer gebruikers, bijvoorbeeld de buren. Wanneer meer gebruikers tegelijkertijd gebruikmaken van hun eigen internettoegang kan het gemeenschappelijke deel overbezet raken en de snelheid per gebruiker teruglopen en / of de vertraging toenemen. Overboeking geeft hiervoor een maat aan en wordt uitgedrukt als een getal, bijvoorbeeld 20 (of 1 op 20, 1:20). Hiermee wordt bedoeld dat een onderdeel van de verbinding door 20 gebruikers gemeenschappelijk gedeeld wordt.
Vertraging (delay of latency)
Vertraging is de tijd die verloren gaat bij het versturen van informatie over een internettoegang. Wanneer er te veel vertraging ontstaat kan dit merkbaar worden bij de gebruiker. Door middel van pingen kan een indruk verkregen worden van de vertraging. Satelliet internet heeft een latency van +/- 730 ms.
Jitter
Jitter is de variatie in de vertraging van het IP-verkeer. Sommige toepassingen zoals bijvoorbeeld spraak (VoIP) zijn gevoelig voor jitter; wanneer een internetaansluiting te veel jutter vertoont wordt dat hoorbaar als verstoring van het stemgeluid.
Fair acces policy (FAP)
De Fair Access Policy is ontworpen door de satelliet Provider om ervoor te zorgen dat alle gebruikers kunnen genieten van een hoge kwaliteit internet toegang via de satelliet. De FAP is geïmplementeerd om oneerlijk en onacceptabel internet verbruik van het netwerk tegen te gaan.
Om ervoor te zorgen dat alle gebruikers hetzelfde voordeel van een snelle toegang tot internet maakt satelliet internet gebruik van een tool die zware individuele gebruikers kan herkennen. Deze Functie heet Fair Access Policy (FAP). Hiermee worden de download snelheden van overmatige gebruikers terug gebracht nadat deze een bepaalde hoeveelheid data hebben gebruikt.

De genoemde maximum snelheid is geen garantie snelheid!
De genoemde tarieven bieden niet alleen een maximale overdrachtssnelheid maar ook een minimum gedefinieerde gemiddelde bandbreedte. Voor particuliere klanten is er een minimum gemiddelde bandbreedte van 50% van de maximale overdrachtssnelheid van de internetverbinding en voor zakelijke klanten is er een minimale gemiddelde bandbreedte van 70%.
Houd er rekening mee, dat een internet provider geen volledige controle over elk onderdeel van uw internet verbinding heeft. De verbinding gaat van u over het satelliet netwerk naar andere netwerken, indien nodig, naar andere landen. De overdrachtsnelheid van elke internetverbinding kan variëren afhankelijk van veel factoren, bijvoorbeeld de bandbreedte en de capaciteit van het eindpunt van de verbinding (server) of de afzonderlijke bandbreedte van de Internet knooppunten (hubs) waarlangs de opgevraagde informatie loopt.

Share
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Youtube