Veelgestelde vragen.

Astra2Connect is gestopt. De vragen blijven ter informatie staan.

 

Kan ik overal beschikken over breedband satelliet internet in Europa?

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Astra2connect. Vaste montage

Recreatie.
U kunt op Youtube een video bekijken die uitleg geeft, https://www.youtube.com/watch?v=06NDQILbMPM
 
U kunt voor de onderstaande gebieden bestellen:

Astra2connect. Vaste montage

Recreatie.
U besteld het abonnement voor een provider van uw keuze. Het kan zijn dat Skydsl om meer informatie vraagt zoals een kopie ID en een kopie van een rekening van uw adres. Dit kan een rekening zijn van een telecom, energie leverancier. Na het aanmelden van uw contract bij de provider krijgt u een factuur per email, na (automatische) betaling van deze factuur ( eerste maandbetaling + eventuele aanmeld en verzendkosten) ontvangt u tussen 7 en 14 werkdagen de apparatuur thuis.
 • 1 muurbeugel (alleen skydsl)
 • 1 schotel met TRIA (Ilnb bij astra2connect)
 • 10 meter coax met connectoren (30 mtr bij astra2connect)
 • 1 satelliet modem
Helaas, indien u gisteren snel internet wilde hebben had u het 2 weken geleden moeten bestellen. Net als al onze andere klanten moet u ook gewoon door de aanmeld en inplan procedure heen. Wel zo eerlijk, en het is niet anders. Sorry.
De kosten zijn: Het abonnement van uw keuze.

 

 • Apparatuur huur, huurkoop of koop. Dit afhankelijk van uw keuze.
 • Eventuele borg.
 • Aansluit* en verzendkosten.
 • Verzendtoeslag Nederland voor skydsl ( €. 29,90 )
 • Eventuele installatiekosten, vul hiervoor de offerte aanvraag in.

Deze kosten vindt u op de eerste factuur. *Afhankelijk van het gekozen abonnement. **Excl. 19% Duitse BTW

Op alle nieuwe door ons geleverde apparatuur en Componenten zit standaard 1 jaar garantie. Let op !! Wij verlenen alleen garantie op de door ons geleverde hardware !! Satellietservice garandeert hardware tegen defecten in materialen, indien binnen de garantieperiode wordt bericht omtrent gebreken aangaande het geleverde, zal Satellietservice naar eigen inzicht het defecte product repareren dan wel vervangen. (deze vervangen onderdelen worden eigendom van Satellietservice) Op apparatuur/materialen geldt een garantie op basis van bring – in , dat wil zeggen dat de goederen opgestuurd of anderszins bij ons aangeleverd dienen te worden.Tijdens dit transport valt het pakket onder UW verantwoording en zijn ook de portokosten naar ons toe voor rekening van de klant , de retourzending betaalt Satellietservice. Goederen dienen GOED verpakt en VOLDOENDE gefrankeerd te zijn , indien u niet aan bovenstaande voorwaarde voldoet weigeren wij het pakket aan te nemen en gaat het retour afzender! Hardware welke wordt gehuurd of is gekocht van uw provider valt onder de garantie van de betreffende provider. U kunt deze garantie direct met uw provider afhandelen. U kunt de garantie ook via ons afhandelen, de door ons gemaakte kosten (verzendkosten en eventuele uren) zullen aan u worden doorberekend. Alle zendingen van de koper naar Satellietservice zijn voor rekening en risico van de koper! Het transport van u naar ons valt dus onder uw risico ,beschadiging en of zoekraken is dus voor risico van de verzender! Garantie kan alleen verleend worden wanneer producten onbeschadigd zijn en het garantiezegel (indien aanwezig)onbeschadigd aanwezig is. Natuurlijk dient ook een kopie factuur of aankoopbon te worden overlegd! Als tijdens een reparatie of vervanging (tijdens de garantieperiode) blijkt dat het systeem en of de onderdelen door ondeskundig gebruik defect zijn geraakt dan zullen de gemaakte kosten door satellietservice aan de klant worden doorberekend. (Hiervoor geldt een minimum tarief van € 25,=) De garantie vervalt indien een door de leverancier aangebracht serienummer is verwijderd of niet meer leesbaar is als gevolg van beschadiging. Als blijkt dat een ter reparatie aangeboden systeem niet defect is, dan worden de gemaakte kosten in rekening gebracht met een minimumtarief van € 25,-.
De provider van het satelliet internet is van oorsprong Duits, wij hebben alleen een door Google vertaalde versie. Deze versie geeft u een idee van wat er bedoeld wordt. Aan de nederlandstalige voorwaarden kunnen geen rechten worden ontleend.
U vindt de voorwaarden voor SkyDSL hier>>>
U vindt de door google vertaalde voorwaarden voor SkyDSL hier>>>
U vindt onze voorwaarden door op onderstaande links te klikken. Wij werken uitsluitend en alleen met onze voorwaarden! av levering consumenten
Dit is afhankelijk waarvoor u uw internet verbinding wilt gebruiken. Onder normale condities kunt u onderstaande gegevens aanhouden als richtlijn: Hoeveelheid download GB: 2 Muziekalbums 0.1GB 5 Min Videoclip op YouTube 0.1GB Lage resolutie film 0.75GB 40 uur surfen op het web 1.0GB 8 uur internet radio 1.0GB Film op DVD kwaliteit 4.5GB U kunt er ook voor kiezen uw huidige gebruik gedurende een bepaalde periode te meten.Hiervoor zou u een programma kunnen installeren dat uw verbruik bijhoudt. Networx is een gratis programma dat dit kan doen, de pagina is Engels, maar de software kan in het Nederlands worden geïnstalleerd. http://www.softperfect.com/products/networx/ Onder aan de pagina kunt u de software downloaden.
Nee. Met onze abonnementen betaald u een vast bedrag per maand, hoe vaak u het ook gebruikt. Wanneer uw modem aan staat en u maakt geen gebruik van het internet / e mail, zal er geen data van uw pakket worden afgeschreven.
U krijgt een Dynamisch ip adres, meestal Italiaans omdat daar de provider is gevestigd. Het kan zijn dat sommige iptv diensten het buitenlandse ip adres niet accepteren. Hiervoor is een oplossing!

 

 • Installeer eerst google chrome op uw computer; http://www.google.nl/intl/nl/chrome/browser/
 • Installeer daarna de extensie HOLA: http://hola.org/
 • Nu kunt video streams uit allerlei landen gewoon bekijken, ook die uit Nederland.

-Netflix werkt niet op alle tv en media apparaten, het kan wel werken op pc, tablet en smartphone met Chrome. -Het kan ook zo zijn dat als u alleen Google of Bing intikt in uw adresbalk u naar de Italiaanse versie van deze site gaat. Voer in dit geval altijd het volledige adres in, b.v. Google.nl of Bing.nl. Zo komt u automatisch op de juiste site. -Er zijn enkele applicaties waarbij het belangrijk is dat u de juiste keuze maakt van een internet verbinding. Belangrijk om te weten is het feit dat satelliet internet niet veel afwijkt van andere breedband internet verbindingen, door de afstand van uw schotel naar de satelliet ontstaat er een vertraging van +/- 730 milliseconde. Onze abonnementen accepteren verbindingen middels alle besturingssystemen. Onze Satelliet internet abonnementen zijn niet echt geschikt voor:

 • – Sommige op afstand bestuurbare software (b.v. Citrix).
 • – Zwaar uplink verkeer, zoals web of FTP hosting
 • – Sommige VPN applicaties
 • – Online gamen en peer-to-peer verkeer
 •  

Indien u geen datalimiet heeft zoals bij Skydsl kan het zijn dat door hoog verbruik de provider de snelheid terug brengt. Dit moment ligt niet vast en hangt af van de beschikbare bandbreedte op de satelliet. De snelheid gaat dan omlaag, u mag echter nog steeds onbeperkt data versturen.

Onze abonnementen bieden u een snelheid van 6 Mbs tot 50 Mbps download en van 512 Kbs tot 6 Mbps upload, deze snelheid haalt u in 90% van de gevallen. Ondanks een door ons goed uitgerichte en geïnstalleerde installatie kan het voorkomen dat u een mindere snelheid haalt. Dit kan komen doordat uw datalimiet op is (Konnect, Astra2Connect) of doordat er drukte op de satelliet is. Wij kunnen hier helaas niets aan veranderen. De genoemde maximum snelheid is geen garantie snelheid
Satelliet internet is zeer stabiel. De snelheid is constant en wordt continu gemonitord. Het kan echter voorkomen dat door grote drukte op de satelliet de snelheid daalt. De genoemde maximum snelheid is geen garantie snelheid!
Een computer, een gekwalificeerde installateur, een voor tweeweg verkeer geschikte schotel en een satelliet modem is alles wat u nodig heeft.
Het kan,met extra beugel in sommige van de internet schotels is dit mogelijk. Maar de beste ontvangstkwaliteit krijgt u door een 2e schotel te plaatsen. Doordat de tv lnb niet in het brandpunt van de internet schotel zit treden er eerder storingen op
Helaas, deze apparatuur is niet geschikt voor satelliet internet. Tv werkt op een andere manier en op een andere frequentieband. Voor het internet is een complete set te koop of te huur
Ja, het is mogelijk om het satelliet internet modem rechtstreeks aan te sluiten op een (draadloze) router, zodat de verbinding gedeeld kan worden met andere gebruikers. Wij kunnen u een draadloze router aanbieden.
De montage wordt in de kop van Noord Holland gedaan vanaf €. 300,-. Daarbuiten rekenen wij een op maat berekend bedrag. Hiervoor kunt u het beste een offerte aanvraag doen.

De montage geschiedt door middel van een paal in de grond of een beugel op de muur niet hoger dan 3 meter. De schotel kan ook worden gemonteerd op een zogenaamd tegelvoet statief op b.v. een dakkapel of plat dak. Wij raden echter aan de schotel zo laag mogelijk te plaatsen in verband met het gewicht van 15 kg en de windvang.Zo plaatsen wij de schotel niet op een schoorsteen omdat de meeste schoorstenen dit niet aan kunnen. De schotel wordt aangesloten op het modem en het modem eventueel op de wifi router. Bekabeling van het modem/router naar de computer langer dan 1 meter is niet inbegrepen. De installatie wordt werkend opgeleverd op 1 computer (bedraad of draadloos). De overige apparatuur in uw netwerk dient u zelf in te stellen of aan te sluiten. Zorg er in ieder geval voor dat alle apparatuur automatisch (DHCP) een IP adres krijgen. Dit is meestal al het geval. De montage datum hangt samen met de activatie datum, op deze datum is er een activatiecode beschikbaar om de installatie te activeren. Zonder deze code kan er nog niet worden geïnstalleerd. Wij kunnen de code niet versneld aanvragen. De montage datum kan worden verplaatst i.v.m. weersomstandigheden. Dit wordt door ons aan de hand van weersvoorspellingen gedaan.
Het kan, de installatie dient echter zeer nauwkeurig te gebeuren. Daar satelliet internet niet enkel een signaal dient te ontvangen, maar tevens terug dient te zenden naar de satelliet is het cruciaal dat uw systeem zeer nauwkeurig is afgesteld. Vaak merken wij dat de doe het zelf installaties veel (opstart) problemen geven. Dit komt doordat er toch niet genoeg kennis is om deze apparatuur te installeren. Ons advies is dan ook niet te bezuinigen op de eerste installatie.
Satelliet internet ondersteunt de gebruikelijke webmail applicaties, zoals, Gmail, Yahoo en andere webmail applicaties. Echter wanneer u gebruik maakt van een email cliënt (Ebv. Microsoft Outlook) heeft u een SMTP server nodig om email te kunnen verzenden. Een aantal webmail services bieden ook SMTP, zo kunt u vanuit uw eigen mailprogramma verzenden en ontvangen. _________________________________________________________________________
Mocht u gratis eigen webruimte (voor website, blog, forum e.d.) met email willen, dan verwijzen wij u naar www.000webhost.com Gratis reclamevrije hosting met zeer veel mogelijkheden. _________________________________________________________________________
Bij SkyDSL krijgt u, 1 GB E-Mail Box met de mogelijkheid van een pop en smtp server 100 MB HomeSpace
U kunt telefoneren via uw verbinding wij kunnen hiervoor het abonnement regelen en zelfs uw bestaande nummer overzetten. Uiteraard kunt u ook een of meerdere nieuwe nummers aanvragen. Dit kan zowel voor een Nederlands nummer als een buitenlands nummer.Kijk voor meer informatie op onze VoIP pagina. Houdt er wel rekening mee dat door de afstand die het internet signaal af moet leggen er een vertraging op de lijn waarneembaar kan zijn.
Nee, deze heeft u niet nodig. De satelliet verbinding verzorgd de up- en download.
Ja, dit kan. U kunt zelfs extra nummers aanvragen.
Nee, over het algemeen zijn de meeste computers tegenwoordig uitgerust met een netwerkkaart of draadloze optie om u te verbinden met het internet.
Ja. Wij leveren optioneel een draadloze router. Via deze router kunt u meerdere computer draadloos en bedraad aansluiten. Desgewenst kunt u ook uw eigen router gebruiken.
Ja, dit is mogelijk via een (draadloze) router. Zie bovenstaand antwoord voor het gebruik van een draadloze router om op deze manier met meerdere gebruikers gebruik te maken van de verbinding.
Wij raden online gamen middels satelliet internet af, vanwege de vertraging in uw verbinding (de tijd die het in beslag neemt om het signaal op en neer te sturen naar de satelliet, welke zo’n 36.000 km ver is)
Ja, er wordt op alle abonnementen gebruik gemaakt van een Fair Access Policy (FAP). De FAP is ontworpen om ervoor te zorgen dat alle gebruikers relatief evenveel bandbreedte ontvangen. Samengevat betekent de FAP dat dit systeem ervoor zorgt dat extreem internet verbruik door enkele gebruikers geen negatieve invloed kan uitoefenen op gebruikers welke een normaal internet verbruik hebben. Zie voor de data volumes de satelliet internet pagina’s
De Fair Access Policy is ontworpen door de satelliet Provider om ervoor te zorgen dat alle gebruikers kunnen genieten van een hoge kwaliteit internettoegang via de satelliet. De FAP is geïmplementeerd om oneerlijk en onacceptabel internet verbruik van het netwerk tegen te gaan.
Ja, het dataverbruik wordt berekend aan de hand van bij elkaar opgetelde download en upload verkeer.
Skydsl, U heeft bij SkyDSL niet te maken met een datalimiet. Wel met een fair acces policy.
Astra2connect, Als het datalimiet bereikt is gaat het modem automatisch naar een pagina waar u extra volume kunt aankopen. Extra volume bijkopen: € 6,79 per GB (Volume wordt niet meegenomen naar de volgende maand).
Dit kunt u zien in uw klantomgeving, aanmelden doet u op https://www.skydsl.eu/en-NL/Internet-via-satellite/customer/customersection/register met het personal skynumber dat op de brief staat samen met de activatie code. U kunt ook op uw eigen pc monitoren, networx is een gratis programma dat dit kan doen, de pagina is Engels, maar de software kan in het Nederlands worden geïnstalleerd. http://www.softperfect.com/products/networx/ Onder aan de pagina kunt u de software downloaden.
U sluit het contract af met Astra2Connect, Konnect of Skydsl. Niet met ons, wij nemen u alleen het werk uit handen. De betalingen en facturen voor abonnementen en apparatuur zijn van Astra2Connect of Skydsl.
De apparatuur blijft indien gehuurd of bij een niet volledig betaald huurkoop contract van de provider. Bij koop apparatuur is deze uiteraard van u.
Prijs en voorwaarden wijzigingen aangaande abonnementen en apparatuur huur worden NIET door ons bepaald en gefactureerd. Wij hebben hier geen enkele invloed op.
De extra coaxkabel, muurbeugel, tegelvoetstatief, tuinmast en de wifirouter worden wel door ons geleverd op koopbasis.
U kunt ons een email sturen waarin u kort aangeeft te willen stoppen, bij welke provider en uw klantnummer. Wij zorgen voor het opzeggen.
Heeft u huur apparatuur? Dan moet u deze retour zenden. Het gaat hier om het modem, de schotel en de tria (kop in de schotel)
Vergeet niet uw klantnummer bij te voegen.
Verzend adres Tooway:
Sat Internet Services GmbH
Justus-von-Liebig Str. 26
31535 Neustadt am Rübenberge
Duitsland

 

Verzend adres Skydsl:
skyDSL Europe B.V.
Waldstr. 86 – 90
13403 Berlin
Duitsland

Omdat uw internet verbinding altijd open staat, is het een goed idee om een firewall te installeren om uw systeem te beschermen tegen hackers en andere spam. Wij adviseren u dan ook om een goede firewall of anti virus software te installeren op uw computer. Antivir is een goede gratis virusscanner. http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus Meer over een gratis firewall vindt u hier: http://www.schoonepc.nl/optim/firewall.html
Condities voor het plaatsen van een schotel verschillen per land, echter is er normaal gesproken geen probleem wanneer u een schotel plaatst. U heeft recht op vrijheid van vergaring van nieuws en radio en tv uitzendingen. Wanneer uw woning een historisch gebouw betreft zal een officiële toestemming van de gemeente wel noodzakelijk zijn. Ook wanneer uw woning in de buurt staat van een luchthaven kunnen speciale regels van toepassing zijn. Het is uw eigen verantwoording om na te gaan welke regels en toestemmingen er gelden voor het plaatsen van het satellietsysteem op uw locatie. Wij willen u te allen tijde adviseren over de mogelijkheden op uw locatie, echter zal de uiteindelijke keuze en verantwoording bij u liggen.
Wanneer u geen eigenaar van uw woning bent, is er een schriftelijke bevestiging van uw huisbaas nodig voor het plaatsen van de schotel. Dit is meestal niet nodig als u de schotel niet vast aan het gebouw monteert (tegelvoet statief).
U kunt de installatie mee verhuizen. Wanneer u de schotel voor het eerst laat plaatsen, denk dan goed na over de locatie van uw schotel, zodat u de kosten van het verplaatsen van uw schotel kunt minimaliseren. In sommige gevallen moet u een relocation aanvragen, hiervoor neemt u contact op met uw provider.
Tooway
Telefoon: +49 5032 89424 0
Email: support@toowaysat.com
Skydsl
Telefoon: +49 3059 008654 0
Email: support@skydsl.eu
Met Astra2Connect is dit mogelijk. Met Tooway en Skydsl dient u eerst een relocation aan te vragen. Hier zijn per verhuizing wel kosten aan verbonden. Neem hiervoor contact op met uw provider.
Tooway
Telefoon: +49 5032 89424 0
Email: support@toowaysat.com
Skydsl
Telefoon: +49 3059 008654 0
Email: support@skydsl.eu
Voor ADSL en kabel internet gaat u naar www.speedtest.net Voor satelliet internet vindt u de tests onder het tabblad “Contact en service” in het site menu. Gewone speedtests kunnen niet overweg met satelliet internet i.v.m. de vertraging. Deze website geeft u een duidelijk inzicht in de snelheden die u haalt
De standaard schotel is ontworpen om met windsnelheden tot 95 km per uur goed te functioneren. Wolken en regen kunnen een lichte invloed hebben op de communicatiedienst. Echter, zware stortbuien kunnen negatieve invloed hebben op het signaal, daar regen het signaal weerkaatst. Ons systeem zal automatisch extra zendvermogen gaan leveren op deze momenten, om zo het signaalverlies te compenseren
Helaas, dit gaat niet. De apparatuur wordt pas aan ons of aan u verstuurd na het afsluiten van een contract.
U kunt de BTW via de Nederlandse belastingdienst terugvragen, meer informatie op deze site; http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/btw_terugvragen_uit_het_buitenland/btw_terugvragen_uit_andere_eu_landen Om in het vervolg een factuur te ontvangen zonder BTW stuurt u een uittreksel van de kamer van koophandel en uw BTW nummer met het verzoek om een BTW vrije factuur naar de door u gekozen provider. Indien u nog moet bestellen kunt u uw BTW nummer bij bestelling opgeven.
Dit is alleen mogelijk bij zakelijke abonnementen. U kunt deze abonnementen alleen afsluiten met een geldig btw nummer. Stuur voor meer informatie een email.
Het modem is een bridge modem, alle poorten staan open. U kunt aan het modem geen instellingen veranderen.
 
 
 
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook